Martijn verhuurt succesvol zijn Bed&Breakfast

Met behulp van bnbmanager is de gemiddelde nachtprijs met 38% gestegen.

Over Martijn

Martijn ging in Mei vier maanden reizen in Zuid-Amerika. Hij benaderde ons om de verhuur van zijn Bed&Breakfast tijdens afwezigheid over te nemen. Martijn verhuurde zelf al ruim vijf jaar. Dit is tot op de dag van vandaag zijn voornaamste bron van inkomsten.

We hebben de resultaten van Martijn op voorhand bekeken en zagen dat met name de gemiddelde prijs per nacht te laag was. Door gebruik van ons prijsalgoritme is de gemiddelde nachtprijs met 38% gestegen. Vanwege dit succes heeft Martijn besloten om ook na zijn reis met bnbmanager te blijven samenwerken.

De uitdaging

  1. De prijzen van Martijn onder de loep nemen om te kijken waar we winst konden boeken
  2. De gemiddelde prijs per nacht te optimaliseren zonder dat dit ten kosten zou gaan van de bezettingsgraad
  3. Ervoor zorgen dat Martijn onbezorgd op reis kon gaan en zelf niets meer hoefde te doen.

Uitvoering

  1. We zijn gestart met het maken van een analyse om de prijs per nacht en de bezettingsgraad te berekenen. Hierin hebben we onderscheid gemaakt in hoog-/laagseizoen en tussen doordeweekse dagen en weekenden.
  2. Met het door ons zelf ontwikkelde prijsalgoritme hebben we Martijns prijzen vergeleken met concurrerend aanbod op booking.com en airbnb. Daarbij hebben we gekeken naar de locatie, voorzieningen, het afwerkingsniveau en recensies. Op grond hiervan hebben we de standaard nachtprijs berekent. Deze hebben we dagelijks laten fluctueren op basis van het aantal bezoekers van zijn advertentie, seizoensinvloeden, evenementen, feestdagen en vakanties.

*Uit ervaring weten we hoe lang gasten van tevoren boeken waardoor we prijzen op tijd kunnen bijstellen. Ook spelen we met het minimumaantal nachten om gaten in de kalender te voorkomen en de bezetting te optimaliseren.

  1. We namen al het werk voor Martijn uit handen met de garantie dat alle berichten binnen 1 uur worden beantwoord. We staan 24/7 paraat. Een probleem met zijn Martijns cv was dan ook snel verholpen.

Het resultaat

  1. We zijn tot de conclusie gekomen dat Martijn geld heeft laten liggen door op populaire dagen zijn prijzen niet genoeg te verhogen. Anderzijds is hij boekingen misgelopen door zijn prijzen niet tijdig te verlagen.
  2. Doordat bnbmanager het beheer heeft overgenomen hebben we de gemiddelde prijs per nacht verhoogt van €125 naar €170 en zijn bezettingsgraad 75% naar 85%.
  3. Martijn heeft geen omkijken gehad naar de verhuur van zijn Bed&Breakfast en kon lekker van zijn vakantie genieten.

Waarom bnbmanager?

We analyseren dagelijks de markt. Hierdoor hebben we inzicht in het aantal beschikbare woningen, de prijs per nacht en het aantal nachten dat een boeking voor aankomst wordt gemaakt. Door dagelijks de bewegingen in vraag en aanbod te minitoren, zijn we in staat om de prijzen daar op aan te passen. Zo kunnen we op drukke momenten de prijs per nacht aanzienlijk verhogen. Daarnaast zakken we in prijs op minder drukke momenten om toch boekingen binnen te halen. Meer rendement dus!

Naast het optimaliseren van je nachtprijsprijs plaatsen we je advertentie op meer dan 30 verschillende websites. We houden rekening met de verschillende commissie percentages van iedere website en zorgen voor een maximale advertentie score om zo hoog mogelijk in zoekresultaten te komen. Zo bereiken we de doelgroep en zijn we in staat om het hoogst mogelijke rendement uit jouw bed&breakfast te halen.

Doordat we 24/7 bereikbaar zijn en altijd binnen 1 uur te reageren op gasten staan we altijd voor ze klaar. We besteden veel aandacht aan het ontvangst en zorgen dat de woning tip-top in orde is. Zo zorgen we dat we 5 sterren recensies krijgen en daarmee het aantal boekingen verhogen.