Paul heeft twee shortstay appartementen die alleen verhuurd mogen worden voor zeven aaneengesloten nachten. Paul had maandelijks één of twee gaten van minimaal vijf nachten en kon daardoor geen hoge bezettingsgraad behalen. Hij benaderde ons voor een oplossing.

Paul heeft twee shortstay vergunningen voor woningen aan de Reguliersdwarsstraat, die onder elkaar zijn gesitueerd. Hij verzorgde zelf de communicatie met de gasten en het advertentiebeheer, maar liet de schoonmaak en check-ins door derden verzorgen. Hij had de kennis om de juiste prijzen te bepalen, maar had vooral een uitdaging om zijn bezettingsgraad te optimaliseren. Hij is met zijn shortstay vergunning gelimiteerd aan boekingen van minimaal 7 aaneengesloten nachten waardoor er regelmatig gaten van 4-6 nachten ontstonden tussen boekingen en zijn gemiddelde bezettingsgraad daalde. Bovendien woonde Paul buiten Amsterdam, dat maakte dat het coördineren van de schoonmaak en hosting soms stroef verliep.

Sinds 2014 leveren we full-service, inclusief kleine onderhoudswerkzaamheden, aan Paul en we hebben de resultaten van hemzelf vergeleken met die van ons. We besloten om zijn woningen zowel los als in combinatie te verhuren. Hiermee maken we het mogelijk om reisgezelschappen met meer dan 5 personen te accommoderen. Tevens is ons prijssysteem in staat om de nachtprijzen automatisch aantrekkelijker te maken voor gasten die kort boeken op andere geboekte dagen en minder aantrekkelijk voor dagen waardoor er ongewenste gaten ontstaan.

Dat heeft zijn vruchten afgeworpen en ervoor gezorgd dat de resultaten flink zijn toegenomen. In 2014 heeft Paul 93.347 euro verdiend met een bezettingsgraad van 69% en in 2015 is dat toegenomen naar 102.357 euro (9% groei) met een bezettingsgraad van 81% en in 2016 106.653 euro (5% groei) met een bezettingsgraad van 82%. Naast dat de resultaten beter zijn, vindt Paul het hartstikke fijn niet meer betrokken te zijn en kan hij zijn aandacht aan andere zaken besteden.

69
Bezettingsgraad in 2014 (vóór bnbmanager)
81
Bezettingsgraad in 2015
82
Bezettingsgraad in 2016