Starten van een Bed & Breakfast in Amsterdam

Door 30 september 2018Blog
Bed & Breakfast in Amsterdam

Bij particuliere verhuur kun je bnbmanager inschakelen om alles uit handen te nemen, maar wist je dat dit ook kan als je een Bed & Breakfast in Amsterdam runt? De Gemeente Amsterdam wil een regel doorvoeren waarmee de maximale verhuurtermijn van vakantieverhuur van 60 naar 30 dagen gaat. Of dit doorgaat is nog maar de vraag, maar als er een moment is om na te denken over een Bed & Breakfast, dan is dat nu.

Het opstarten van een B&B is in eerste instantie iets meer werk, maar daarvoor in de plaats ben je niet gebonden aan bijvoorbeeld maximale verhuurtermijnen. Voor het opstarten van een Bed & Breakfast heb je o.a. een vergunning nodig. Daarnaast moet je nog aan een aantal regels voldoen in verband met veiligheid van je gasten.

Voordelen van een Bed & Breakfast

Bij het verhuren van je woning heb je doorgaans weinig contact met je gasten omdat je zelf niet aanwezig bent in de woning. Op deze manier verhuren is hartstikke leuk, maar als jij die echte gastheer of -vrouw in je hebt, is een Bed & Breakfast in Amsterdam jou misschien meer op het lijf geschreven. Bij het runnen van een B&B ben je zelf ten alle tijden aanwezig in de woning. Je leert je gasten hierdoor persoonlijker kennen en kunt meer een service verlenen.

Hoewel de naam het doet vermoeden, is een Bed & Breakfast niet verplicht om ontbijt te serveren. Dit mag natuurlijk wel! Kook en bak jij de sterren van de hemel, denk er dan eens aan om een ontbijtservice aan te bieden.

Voor een B&B bieden wij dezelfde service aan als voor vakantieverhuur. Zo kunnen wij de check-in verzorgen, maar ook het onderhoud, de schoonmaak, het contact voorafgaand aan de boeking en meer. Op deze manier kun jij optimaal genieten van het hosten van jouw Bed & Breakfast in Amsterdam.

Regels starten Bed & Breakfast in Amsterdam

Allereerst moet je bij de Gemeente Amsterdam melden dat je een B&B wilt starten. Zodra je een bevestiging hebt gekregen van deze aanvraag, mag je starten. Daarnaast zijn er een aantal regels waar je aan moet voldoen om een Bed & Breakfast in Amsterdam te kunnen runnen. Onderstaande regels gelden naast een gewone woning, ook voor woonboten.

  • Je bent hoofdbewoner van de woning. Het is dus niet mogelijk een pand te huren of kopen en hierin een B&B te beginnen
  • Van het totale woonoppervlak gebruik je maximaal 40% voor de verhuur van kamers
  • Er mogen maximaal vier mensen per nacht verblijven
  • De kamers die verhuurd worden, mogen geen eigen opgang hebben
  • Als je eenmaal kiest voor een B&B, mag je niet in hetzelfde kalenderjaar ook aan vakantieverhuur doen
  • Tijdens jouw eigen vakantie mag je geen kamers verhuren. De eigenaar van de B&B moet ten alle tijden ook aanwezig zijn in de woning
  • Je moet een nachtregister bij houden
  • Je mag geen alcohol schenken

Houd rekening met dat er toeristen- en inkomstenbelasting moet worden verrekend naar jouw gasten. Deze belasting wordt geheven over de opbrengst van de kamerverhuur. Voor een uitgebreid overzicht van deze regels kun je de website van Gemeente Amsterdam raadplegen.

 

Leave a Reply