De deeleconomie is helemaal hot en een woning verhuren wordt steeds interessanter. Verdien iets extra’s, spek je bankrekening, maar lees je ook goed in! De laatste jaren is de particuliere verhuur enorm gegroeid, maar daarmee ook de regels die horen bij het verhuren van je woning. Als je je eigen woning verhuurt wil je natuurlijk niets liever dan dat dit goed verloopt. Lees je daarom goed in. Hieronder vind je meer informatie over het verhuren van jouw woning.

Start

Nogmaals; zorg voordat je je huis aanbiedt op Airbnb, dat je op de hoogte bent van alle regels omtrent woning verhuren. Er wordt oneindig veel geschreven en de markt blijft in beweging, maar de basis is goed online te vinden. Op onze website en op onze blog kun je al erg veel informatie vinden naast de laatste ontwikkelingen.

Vanaf 2019: de 30 dagen regel

Waren het eerst 60 dagen, nu gaat er per 2019 een nieuwe regel in dat je nog maar 30 dagen je woning mag verhuren. Dit wordt vakantieverhuur genoemd. Per verblijf mag je maximaal vier gasten ontvangen. Wil je in 2019 meer dan 30 dagen je woning verhuren? Dan kun je een Bed & Breakfast vergunning aanvragen. Dit houdt in dat je een ruimte die je over hebt, zoals een logeerkamer of bewoonbaar tuinhuis, mag verhuren aan toeristen. De stad Amsterdam wil met deze regel zorgen voor minder toeristische drukte in de stad en een betere controle op illegale hotels.

Waarom bnbmanager voor shortstay verhuur?

tevreden gasten airbnb

Operational excellence

Professionele backoffice (24/7) – altijd gegarandeerd reactie binnen het uur;

✓ Laagste operationele kosten door schaalvoordeel;

✓ Linnen goed van Egyptisch katoen, industrieel gewassen voor het hoogste  afwerkingsniveau;

✓ Real-time inzicht in financiële rapporten, forecast en meer;

Technische dienst voor onderhouds- en herstelwerkzaamheden;

Advies over het optimaal inrichten.

succesvolle boekingen voor airbnb

Dynamic pricing and yield management

Yield management experts die uw nachtprijzen vaststellen en dagelijks nalopen;

Zelf ontwikkelt prijs algoritme waarmee we prijzen laat fluctueren op grond van externe factoren en gaps van minder dan 7 nachten aantoonbaar tot een minimum beperken;

Mark-ups waarmee u altijd hetzelfde verdient, ongeacht via welk advertentiekanaal gasten boeken;

Advertentiedistributie (foto’s, teksten, voorzieningen) naar alle advertentiekanalen die ertoe doen;

Boekingsmodule waarmee terugkerende gasten rechtstreeks, dus commissievrij, kunnen boeken.

woning beheren airbnb

Optimale guest expierence

Persoonlijke check-in/out aan frontdesk;

Taxi service van- en naar het vliegveld;

Tablets met overzicht upsell voor alle gasten waarmee we uw rendement vergroten;

Altijd bereikbaar.

Gasten beoordeelde onze shortstay appartementen in 2016 gemiddeld met een review score van 8,6 stemmen van de 10. Onze gemiddelde nachtprijs was gemiddeld 419EUR met een gemiddelde bezettingraad van 84%.

Geïnteresseerd in een vrijblijvende forecast 2017, spreken met een van onze klanten of een quote voor een gegarandeerd rendement? Neem dan vrijblijvend contact op met onze sales afdeling +31(0)202106100 of salesteam@bnbmanager.nl

Bepaal je doelgroep

Bij het bepalen van je doelgroep is het belangrijk om naar een aantal zaken te kijken. Heb je zelf een voorkeur aan welke gasten je jouw woning wilt verhuren, woon je in het centrum of een buitenwijk, hoeveel slaapkamers zijn er beschikbaar? Allemaal vragen die belangrijk zijn om uiteindelijk te bepalen wie jij over de vloer krijgt. Je eigen woning verhuren is al spannend genoeg. Deze eisen kun je door ons laten toevoegen in jouw gastenprofiel. Wij kunnen dan iedere potentiële huurder van tevoren scannen of deze past binnen jouw geschetste profiel voordat wij de boeking accepteren.

Tips woning verhuren

Bakken met geld gaan er niet binnenkomen, maar een leuk zakcentje is het wel. Ga een keer per jaar extra op vakantie en verdien deze terug door het verhuren van jouw woning in diezelfde periode. Dat is toch een heerlijke gedachte! Hieronder vind je een aantal tips voor woning verhuur.

  • Verhoog de omzet die je maakt met het verhuren van jouw woning met 30% door te verhuren aan drie of vier personen. Creëer wat extra slaapruimte in jouw Amsterdamse woning door middel van een slaapbank of een goed luchtbed. Het is de moeite niet, maar levert veel extra omzet op.
  • Bereken de verhuurwaarde op onze website. Met deze informatie weet je precies hoeveel je kunt verdienen als je je woning maximaal verhuurt per jaar.
  • Lange vakantie? Geen probleem! Wij nemen alles voor je uit handen. Wil je dus een lange reis maken en in die tijd je woning maximaal verhuren, dan zorgen wij in die tijd voor de sleuteloverdracht, schoonmaak, boekingen en meer.
  • In eerste instantie zien jouw potentiële gasten jouw Airbnb profiel en daarna komt het contact. Een goed profiel is essentieel voor een goede verhuur. Je haalt op deze manier sneller een review binnen en laten reviews nu één van de belangrijkste factoren zijn voor iemand om te boeken. Met goede reviews spreek je nieuwe gasten weer aan en wordt je sneller geboekt. In onze blog over reviews op Airbnb vind je meer informatie over de noodzaak van goede reviews.
  • Ga je jouw woning verhuren? Kijk dan op onze FAQ pagina en lees de informatie over tijdelijke verhuur goed door. Zo ben je altijd goed op de hoogte en kom je niet voor verrassingen te staan.

Contact

Er komt veel op je af als je jouw woning wilt verhuren. Mocht je nu hulp willen bij dit proces of nog meer vragen hebben, dan kun je altijd onze hulp inschakelen. Maak een afspraak en wij kunnen je alles vertellen over wat bnbmanager voor je kan doen op het gebied van verhuur. Wij zorgen voor een professionele advertentie, fotografie, schoonmaak, sleuteloverdracht en nog veel meer. Wil je meer van ons weten, neem dan contact met ons op.