Verhuren via Airbnb

Wij kunnen wel onze diensten aanbieden, maar wat houdt Airbnb verhuren eigenlijk in? Hoe werkt het, wat zijn de voordelen, hoe zit het met belastingen en verzekeringen? Hieronder vind je alles wat je wilt weten over Airbnb verhuur.

Wat is Airbnb?

Airbnb is een online platform waar huizenbezitters hun woning, of een gedeelte daarvan, kunnen aanbieden aan andere leden. Airbnb is opgericht in 2008 en is sindsdien uitgegroeid tot één van de meest succesvolle communities van de afgelopen jaren. Er zijn tot nu toe meer dan 60 miljoen reserveringen gemaakt in 190 landen, 34.000 steden en 2 miljoen verschillende locaties. En jij kunt hier ook deel van uit maken!

Hoe werkt verhuren via Airbnb?

Allereerst heb je natuurlijk een account nodig. Dit gratis account maak je makkelijk aan op www.airbnb.com. Hierna vul je jouw profiel in. Hoe je dit doet is geheel afhankelijk van wat je precies wilt verhuren; een slaapbank, een kamer, je hele woning. Je kunt via de rekentool op onze website bepalen welke prijs je ongeveer kunt vragen voor jouw woning. Deze prijs kan hoger uitvallen als je je Airbnb verhuurt in Amsterdam tijdens bijvoorbeeld vakanties of de week van Amsterdam Dance Event.

Laat ons het voor je regelen en verdien tot 40% meer zonder iets te doen!

Operational excellence

Professionele backoffice (24/7) – altijd gegarandeerd reactie binnen het uur;

✓ Laagste operationele kosten door schaalvoordeel;

✓ Linnen goed van Egyptisch katoen, industrieel gewassen voor het hoogste  afwerkingsniveau;

✓ Real-time inzicht in financiële rapporten, forecast en meer;

Technische dienst voor onderhouds- en herstelwerkzaamheden;

Advies over het optimaal inrichten.

Dynamic pricing and yield management

Yield management experts die uw nachtprijzen vaststellen en dagelijks nalopen;

Zelf ontwikkelt prijs algoritme waarmee we prijzen laat fluctueren op grond van externe factoren en gaps van minder dan 7 nachten aantoonbaar tot een minimum beperken;

Mark-ups waarmee u altijd hetzelfde verdient, ongeacht via welk advertentiekanaal gasten boeken;

Advertentiedistributie (foto’s, teksten, voorzieningen) naar alle advertentiekanalen die ertoe doen;

Boekingsmodule waarmee terugkerende gasten rechtstreeks, dus commissievrij, kunnen boeken.

Optimale guest expierence

Persoonlijke check-in/out aan frontdesk;

Taxi service van- en naar het vliegveld;

Tablets met overzicht upsell voor alle gasten waarmee we uw rendement vergroten;

Altijd bereikbaar.

Gasten beoordeelde onze shortstay appartementen in 2016 gemiddeld met een review score van 8,6 stemmen van de 10. Onze gemiddelde nachtprijs was gemiddeld 419EUR met een gemiddelde bezettingraad van 84%.

Geïnteresseerd in een vrijblijvende forecast 2017, spreken met een van onze klanten of een quote voor een gegarandeerd rendement? Neem dan vrijblijvend contact op met onze sales afdeling +31(0)202106100 of salesteam@bnbmanager.nl

Airbnb verhuur: de voordelen

Gratis op vakantie, extra zakcentje verdienen, voordelen genoeg! Toch zetten we er nog een paar voor je op een rijtje

  • Oké, dan toch als eerste: dat extra zakcentje.
  • Je bepaalt zelf wanneer en hoe lang je jouw woning beschikbaar stelt.
  • Je bepaalt ook zelf welke tarieven en voorwaarden je stelt aan je huurders.
  • Met bnbmanager heb je geen zorgen, wij regelen alles voor je en jij komt terug in een schoon huis!

Via Airbnb verhuren met een huur- of koopwoning

Het onderhuren van een huurwoning is verboden. Je mag dit alleen doen als je toestemming hebt van de woningcorporatie of eigenaar van het pand waarvan jij jouw woning huurt. Zoek dit dus goed uit om problemen te voorkomen.

Ook als je een hypotheek hebt, mag je vaak niet direct jouw woning verhuren. Dit kun je terugvinden in de hypotheekvoorwaarden. Kijk deze voorwaarden na en vraag waar nodig schriftelijke toestemming van jouw hypotheekverstrekker.

De VvE kan ook een rol spelen in het verhuren via Airbnb. Toen jij jouw woning kocht was de bestemming ‘wonen’. Als je jouw Airbnb wilt verhuren wordt dit doel ‘commercieel’. Overleg ook hier goed en zorg zo dat je je achteraf geen problemen krijgt.

Belastingen & verzekeringen

Wil jij jouw Airbnb verhuren in Amsterdam? Dan ben je verplicht toeristenbelasting af te dragen. In Amsterdam zijn er ook aanvullende voorwaarden waar je aan moet voldoen om te mogen verhuren via Airbnb. Bekijk hier de voorwaarden die de gemeente Amsterdam stelt. Geen paniek, dit zijn vrij normale voorwaarden.
(https://www.amsterdam.nl/wonen-leefomgeving/wonen/bijzondere-situaties/vakantieverhuur/)

Airbnb verhuur valt in principe niet onder je inboedelverzekering. Er zijn wel verschillende verzekeringen die een polis aanbieden speciaal voor Airbnb verhuur.

Het klinkt allemaal misschien als een opgave, maar verhuren via Airbnb is zo lastig nog niet. Lees de website van Gemeente Amsterdam goed door, houd onze website en social media accounts in de gaten en blijf zo op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van Airbnb verhuur.

Je kunt voor vragen altijd bellen op 020 210 6101 of mailen service@bnbmanager.nl. We kunnen dan gelijk een intake afspraak maken waarin we je face to face alles kunnen vertellen over het verhuren via Airbnb. Tot snel!