Via Airbnb tijdelijk verhuren in Amsterdam? Hier moet je op letten!

Via Airbnb tijdelijk verhuren in Amsterdam? Hier moet je op letten!

Binnen een paar minuten kun je jouw appartement in Amsterdam op Airbnb zetten. Dat is makkelijk verdiend! Nou, niet helemaal… Via Airbnb tijdelijk verhuren in Amsterdam vergt wel degelijk inzet. Wij zetten de belangrijkste zaken op een rij.

Via Airbnb tijdelijk verhuren in Amsterdam: onze tips!

Voordat je jouw woning in Amsterdam tijdelijk wilt verhuren via Airbnb, moet je eerst weten wat je te bieden hebt. Wil je je hele woning tijdelijk verhuren, of alleen een kamer? Hoeveel gasten kun je huisvesten? Hoe communiceer je met je gasten tijdens hun verblijf? Genoeg vragen dus. Als dit helder voor je is, kun je beginnen met het maken van een duidelijke advertentie.

  • Wie is je gast? Als je je woning tijdelijk via Airbnb verhuurt in Amsterdam, wil je weten wie je gasten zijn. Je verhuurt iets heel persoonlijks en dat wil je aan de juiste mensen doen. Daarom raden wij je aan, toekomstige gasten te screenen. Check sowieso zijn of haar Airbnb-profiel en reviews. Verder is persoonlijk contact, voordat je een boeking afsluit, heel belangrijk. Durf vragen te stellen en krijg zo een goed beeld van je gast. Volg je intuïtie en stel je gerust dat het gros van de Airbnb overnachtingen zonder problemen verloopt!
  • Wees een professionele host. Het klinkt misschien vrijblijvend, via Airbnb tijdelijk verhuren in Amsterdam. Als je eenmaal een host bent, dien je echter wel professioneel te zijn. Gasten betalen jou voor een service en dat gaat iets verder dan alleen je woning aanbieden. Zorg dus voor een duidelijke advertentie, kom afspraken na wat betreft inchecken, zorg voor een schone woning en voor goede communicatie vooraf en eventueel tijdens het verblijf van je gasten.
  • Ken de regels. Is Airbnb illegaal in Amsterdam? Nee, zeker niet! Wel zijn er bepaalde regels verbonden aan het tijdelijk verhuren van je woning in Amsterdam via Airbnb. Zo is er een maximale periode dat je je huis per jaar mag verhuren. Ook mag je je woning aan niet meer dan vier personen tegelijk verhuren. Verder betaal je een klein beetje belasting over je huurinkomsten. Voor vragen over de regels kun je altijd contact met ons opnemen!

Doe het slim: regel een Airbnb butler!

Wie slim is delegeert de taken die horen bij het tijdelijk verhuren van je woning in Amsterdam. Wij zijn graag je Airbnb butler. Verdien zonder zorgen en onnodige gedoe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *