Profiteer van dit festivalseizoen

Profiteer van dit festivalseizoen

festiavl

De zomer is hier! Een uitgelezen kans dus om je woning te verhuren. De schoolvakanties zijn in volle gang en je gaat zelf wellicht nog een paar weekjes weg. Je bent bijna een dief van je portemonnee als je je woning in die tijd leeg laat staan.

Festivals

Maar niet alleen lange vakanties zijn geschikt om je woning te verhuren. Heb je wel eens stil gestaan bij hoeveel festivals er worden georganiseerd in Amsterdam? Dit jaar zijn dat er 155. Honderdvijfenvijftig! Buiten dat ik mij blijf verbazen over hoe dit kan in zo’n kort tijdsbestek in zo’n relatief kleine stad, is het voor particuliere woningverhuur een interessante ontwikkeling.

De meeste festivals duren één dag, maar ook meerdaagse festivals komen als paddenstoelen uit de grond. De vraag naar accommodaties in zulke weekenden ligt hoger dan normaal en de kans op verhuur is daarom ook hoger.

Ga zelf een weekend weg

Misschien ben jij zelf niet zo’n festival type, of heb je jouw portie wel gehad voor deze zomer. Kies er voor om zelf een weekend weg te gaan richting het strand of de natuur en het kan zomaar zijn dat je deze kosten direct terugverdiend met het verhuren van jouw woning. Dit weekend loopt de stad bijvoorbeeld over van bezoekers door meerdaags festival Dekmantel en natuurlijk de Gay Pride Canal Parade. Bij het plannen van jouw eigen weekendjes weg is het dus helemaal geen gek idee om te kijken in welke weekenden Amsterdam overspoeld wordt.

Agenda

Check hier onder een selectie van de festivals deze zomer met als laatste Amsterdam Dance Event. Hoewel dit evenement niet meer in de zomer plaatsvindt, geldt hiervoor hetzelfde. Vijf dagen lang is het feest in de hele stad. Alle soorten elektronische muziek zijn van ’s avonds laat tot ’s morgens vroeg (en weer tot ’s avonds laat) te horen. Zeker ook een week om over na te denken!

  • Loveland 10 augustus
  • Dance Valley 10 augustus
  • STRAF WERK 17 augustus
  • Mysteryland 23-26 augustus
  • Elrow Festiavl 7 september
  • Valtifest 7 september
  • Amsterdam Dance Event 17-21 oktober

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *