Groenere vakantieverhuur in Amsterdam

Groenere vakantieverhuur in Amsterdam

ecofriendly-airbnb-vakantieverhuur

Zoals ik eerder al schreef, is de wereld toe aan een break. We putten de aarde uit, maar deze kan het verbruik niet aan. Vorig jaar viel de Earth Overshoot Day op 1 augustus, dit jaar was dat zelfs al op 29 juli. Nog nooit kwam deze dag zo vroeg in het jaar. Earth Overshoot Day is een dag in het jaar waarin wij meer van de aarde vragen, dan dat de aarde ons kan geven. In 1969 is het meten hiervan begonnen en was er nog niet veel aan de hand. In de jaren daarna is het verbruik in een rap tempo toegenomen met als gevolg dat deze dag nu al op 29 juli valt. Je zou kunnen zeggen dat wij ondertussen bijna twee aardbollen nodig hebben om al het verbruik te kunnen compenseren. Dit is natuurlijk geen optie en daarom vertel ik je hieronder hoe jij bij kan dragen aan een beter milieu door jouw vakantieverhuur in Amsterdam meer eco-friendly te maken.

Reduce, Reuse, Recycle

Houd deze drie woorden in je achterhoofd voor de basis in jouw Airbnb woning en je zult zien dat je jouw carbon footprint snel ziet verminderen.

Reduce/Verminder
Kijk kritisch naar welke producten je koopt. Kies bijvoorbeeld minder voorverpakte groenten en fruit en neem zelf een herbruikbaar tasje mee om de onverpakte producten in te stoppen.

Reuse/Hergebruik
Voor bijna alle wegwerp producten, is er een duurzaam en herbruikbaar alternatief beschikbaar.

Recycle
Deze spreekt voor zich. Er zijn tegenwoordig veel containers voor verschillende materialen. Scheid je afval zoals o.a. plastic, glas en batterijen. Op deze manier kan er veel hergebruikt worden en help je de wereld stukje bij beetje iets gezonder te maken.

Hoe pas je dit toe met vakantieverhuur in Amsterdam

Met een paar hele simpele aanpassingen, kun jij al zorgen voor een beter milieu. Zorg ervoor dat jouw gasten eten van afwasbaar servies. Plastic borden, bestek en bekers lijken makkelijk omdat deze niet afgewassen hoeven te worden, maar ze zorgen voor enorm vervuiling. Dit geldt ook voor het gebruik van wegwerp handdoekjes in het toilet. Kies in dit geval voor een gewone handdoek.
Zorg er ook voor dat jouw gasten tijdens de vakantieverhuur in Amsterdam hun afval kunnen scheiden. De verschillende prullenbakken zijn niet alleen handig voor jouw gasten, maar natuurlijk ook voor eigen gebruik.

Mocht je de smaak te pakken hebben, kun je een stapje verder gaan. Zo kun je er voor kiezen om zonnepanelen te laten plaatsen als dit mogelijk is, maar ook kleinere zaken kunnen meetellen. Installeer een slimme thermostaat of ‘smart’ lichtknopjes. Misschien kun je er in de badkamer en het toilet voor kiezen om een bewegingssensor te plaatsen. Het licht gaat automatisch aan en uit waardoor onnodig verbruik wordt gereduceerd. Vervang dan ook direct de oude peertjes voor nieuwe LED-lampen en je bent al een heel eind.

Not all heroes wear capes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *