Airbnb verkiezen boven een hotel

Airbnb verkiezen boven een hotel

Voor mij persoonlijk is een schone ruimte, verse lakens en een oké badkamer wel voldoende voor een nachtelijk verblijf buiten de deur. En ja, als millennial is gratis Wi-Fi toch ook wel lekker.
Ik denk dat ik hierdoor Airbnb ook zo fijn vind. Het is niet te fancy, je voelt je snel thuis en de prijzen zijn over het algemeen goed te doen. Er zijn enkele uitschieters zoals je hier kunt lezen, maar als je een beetje op tijd boekt scheelt het al snel een paar tientjes ten opzichte van een hotel. Hieronder dan ook een paar redenen waarom je als gast beter voor een Airbnb kunt kiezen, dan voor iets anders.

Je komt nog eens ergens

Over het algemeen wonen verhuurders van een Airbnb niet perse in het toeristische centrum van een stad. Je komt met het huren van een Airbnb dan ook sneller in buitenwijkjes terecht. Een echte bakker (dat wil zeggen, geen Ice Bakery), een rustig bankje in het park, maar voornamelijk geen rolkoffers. Zo kom jij thuis met unieke verhalen over de verborgen pareltjes van de stad én krijg je mee hoe het echt is om in deze stad te wonen.

Ruimte ten opzichte van in een hotel

Als je met je partner plus twee kids een hotel boekt, zit je al vaak snel op elkaars lip. Belachelijk dure suites daargelaten. Een Airbnb is vaak gewoon een appartement of eengezinswoning met meerdere slaapkamers, een woonkamer en misschien wel een balkon of tuin. Veel meer ruimte voor minder geld.

Flexibiliteit

Je hebt te maken met mensen, en niet met hotelmedewerkers en hun protocollen. Het contact is persoonlijk en vaak flexibel. Ben je te vroeg of juist te laat met inchecken, dan komen jullie samen tot de beste oplossing. Zelf ben ik een keer op weg naar Berlijn in een vreselijke ‘stau’ terecht gekomen waardoor ik pas om 23:30 uur aan kwam. Na een aantal berichtjes heen en weer gedurende de rit, trof ik de verhuurder moe, maar met een glimlach aan in zijn Airbnb.

Dus; ben je op zoek naar iets speciaals, kies dan voor het huren van een Airbnb. Het is elke keer weer een ervaring op zich én je waant je buiten de gebaande paden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *