Airbnb verhuur, net dat stapje extra

Airbnb verhuur, net dat stapje extra

Airbnb verhuur

Particuliere verhuur is ontzettend populair, maar dit betekent ook dat je veel concurrentie hebt. Hoe zorg je er voor dat je de beste recensies krijgt en je gasten ook nog eens terugkomen? Het zit hem in de extra stapjes die jij zet om jouw gasten het naar de zin te maken. Wij kunnen qua Airbnb verhuur alles voor jou uit handen nemen, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf jouw gasten te ontvangen en het contact te onderhouden. Op deze manier kun jij jouw gasten een persoonlijke extra service geven.

Toen ik op zoek ging naar wat verhuurders ooit hadden gedaan om het hun gasten naar de zin te maken, kwam ik een paar hele leuke dingen tegen. Je hoeft natuurlijk niet zo ver te gaan, maar gegarandeerd dat je punten scoort met zaken zoals hieronder beschreven.

Sla kaartjes in voor activiteiten

Een van de voorbeelden die ik tegen kwam, was een verhuurder uit San Francisco die kaartjes in huis heeft voor Alcatraz. Op deze manier hebben zijn gasten altijd de mogelijkheid om deze gevangenis op een eiland te bezoeken. De kaartjes voor een bezoek aan de beruchte oud-gevangenis zijn snel uitverkocht en op deze manier grijpen zijn gasten nooit mis.

Als je dit vertaalt naar Amsterdam; de lange rijen voor het Madame Tussauds en het Achterhuis zijn niet mis. Als jij zorgt dat je al kaartjes in huis hebt voor deze of andere toeristische trekpleisters, hoeven jouw gasten minder lang in de rij te staan. Soms zullen zij zelfs direct door kunnen lopen.

Lokale lekkernijen

Een andere host verwelkomt zijn gasten bij Airbnb verhuur met de bekende macarons uit downtown Los Angeles. Deze macarons zijn vaak uitverkocht en dus lastig te verkrijgen. Met een paar euro kun je al een enorme voorsprong krijgen op ‘concurrenten’ in jouw gebied. Gasten zullen jouw woning sneller aanbevelen aan vrienden en familie en ook jouw beoordeling zal hoger uitvallen.

VIP treatment tijdens Airbnb verhuur

Hoewel wij er samen naar streven om de gasten als VIP’s te behandelen, kun jij hier nog iets aan toevoegen. Ben jij bijvoorbeeld een bekende in de Amsterdamse uitgaansscene en heb jij toegang tot verschillende gastenlijsten? Waarom gebruik je deze contacten niet om jouw gasten de avond van hun leven te geven!

Bovenstaande voorbeelden zijn puur ter inspiratie. Niet iedereen wil of kan veel moeite doen om een extra stapje te zetten, maar zelfs iets kleins kan al tot een glimlach leiden. Laat je inspireren door bovenstaande voorbeelden en bedenk zelf iets waarmee je extra punten kunt scoren. Al is het een lijst met jouw favoriete verstopte restaurants of winkeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *