Design top 5 Airbnb

Design top 5 Airbnb

Voor de blog van vandaag heb ik weer wat belachelijke mooie Airbnb plekjes opgezocht over de hele wereld waar jij kunt verblijven. Dit keer met thema design. Begin maar vast met sparen want de meeste zijn niet bepaald om de hoek…


Casa Tiny

Vlak bij de zee in het Mexicaanse Puerto Escondido vind je design Airbnb Casa Tiny. Dit compacte huisje in het surfstadje aan de Oaxacan kust is een van de eerste bouwwerken van jonge architect Aranza de Ariño en is uitermate geschikt voor een romantisch verblijf voor twee.

Dit bouwwerk is ingehaakt op de ‘tiny house’ trend in Amerika. Als reactie op de hoge huurprijzen begonnen mensen daar zelf hun eigen huisjes te bouwen. In tegenstelling tot de Amerikaanse tiny houses, is Casa Tiny een stevig bouwwerk die van alle gemakken voorzien is.

De huurprijs begint vanaf €108 per nacht


Villa Vista

Het door de Japanse architect Shigeru Ban ontworpen Villa Vista staat op een cliff aan de Zuidkust van Sri Lanka. Het bestaat uit meerdere levels en heeft drie slaapkamers die allemaal uitkijken over Weligama Bay. Mocht dat niet genoeg zijn, het huis beschikt ook over een enorme infinity pool die uitkijkt over de baai.

Leuke details van dit verblijf zijn dat de buitenmuren met de hand gepolijst zijn, er een volledige gym aanwezig is die zo laag ligt dat je via de ramen het zwembad in kan kijken en je in-house massages kunt boeken.

Tast maar even diep in de buidel want per nacht kost dit pareltje zo’n €427


Yoshino Cedar house

Dit verblijf is een samenwerkingen tussen architect Go Hasegawa, Airbnb en de gemeenschap van Yoshino. Je vindt het Cedar House aan de voet van de Yoshino Rivier in een prachtige vallei.Het is volledig gebouwd door locals van Yoshino.

Het Cedar House is voor een gedeelte Airbnb en het andere gedeelte een huis voor de buurt. Je kunt in de gemeenschappelijke ruimte genieten van een drankje terwijl je kijkt naar de prachtige Yoshino rivier. Uiteraard kan dit ook in de Airbnb zelf!

Je verblijft hier al vanaf €78 per nacht!


Offgrid itHouse

Het landschap van Californië wordt door de inwoners nog wel eens voor lief genomen. Gelukkig heeft architect Taalman Koch gekozen voor een design waarmee je niet om de schoonheid van deze staat heen kunt.

Dit relatief kleine verblijf bestaat voor een groot gedeelte uit ramen zodat de natuur de kamer binnen lijkt te komen. Het huis is voorzien van zonnepanelen voor elektra en warm water. Deze energie opwekken is geen probleem, het huis bevind zich namelijk in een prachtige vallei in de Californische woestijn.

Per nacht ben je zo’n €317 kwijt

Design in eigen land: het kubushuis in Rotterdam

Blijf je liever wat dichter bij huis, dan zijn de kubuswoningen in Rotterdam toch wel Neerlands trots. Architect Piet Blom had bij het ontwerpen van deze woningen een bos in het achterhoofd. De woningen zijn verdeeld over drie woonlagen en leverden, zoals je misschien al verwacht, aardig wat uitdagingen op bij de bouw.

Mooi detail is dat je in deze Airbnb op de bovenste verdieping een 360° uitzicht hebt over de stad Rotterdam. Daar kun je, zelfs als Amsterdammer, toch geen moeite mee hebben?

Voor €100 per nacht verblijf je in deze kubuswoning

Foto: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *