Groene experiences

Groene experiences

Groene experiences

Ik hoef jullie niet meer te vertellen dat ‘groen’ en ‘duurzaam’ steeds meer onder de aandacht komen. Als je terugdenkt aan de zomer van 2018 en de tweede indian summer die wij ondertussen doormaken merk je dat het klimaat aan het veranderen is. Iedereen lijkt ineens veganistisch te eten en plastic rietjes zijn uit den boze. Wil jij graag bijdragen aan het (iets) beter maken van de wereld? Kijk dan eens tussen de groene experiences op Airbnb. Deze activiteiten worden georganiseerd door inwoners van de stad waarin je verblijft.

Experiences kunnen uiteenlopen van van schilderworkshops tot wandeltochten, maar tussen al die experiences zitten ook activiteiten om je steentje bij te dragen tijdens jouw verblijf. Je vindt deze op de website van Airbnb bij ‘experiences’ of ‘ervaringen’ onder de categorie social impact. Hieronder heb ik er een aantal voor je uitgeschreven, maar neem vooral zelf ook een kijkje om te zien welke groene experiences je nog meer kunt boeken.

Vissen in Amsterdam

Laten we bij ons aller Amsterdam beginnen. Je kunt in Amsterdam een ervaring boeken bij Plastic Whale. Dit bedrijf heeft als missie om de wateren overal ter wereld plastic vrij te krijgen. Je gaat met Plastic Whale twee uur over de grachten varen terwijl je deze vrijmaakt van plastic. Gewapend met een visnet, handschoenen en chocolade zorg jij voor een schonere stad terwijl je geniet van het uitzicht over Amsterdam. 100% wat er aan inkomsten binnenkomt gaat naar Plastic Whale. Wat wil een mens nog meer?

Plastic Fishing – €25 p.p.

Bijen houden in Detroit

Ik hoor je denken, Detroit is toch één van de grootste steden van Amerika? Jazeker en ook daar houden ze bijen om te zorgen dat deze nuttige beestjes niet uitsterven. Deze non-profit organisatie houdt bijen en leert daarnaast aan de bezoekers hoe belangrijk bijen zijn voor de natuur. Je leert hier de basis van het houden van bijen en o.a. hoe ze honing maken. Ook hier gaat 100% van de opbrengsten naar Detroit Hives.

Honeybee Tour at Detroit Hives – €23 p.p.

Groene experiences op Bali

Bali komt om in het plastic en eiland is dan ook aardig vervuild. Het doel van deze organisatie is zorgen voor goede voorlichting en ondersteuning op het gebied van recycling in Balinese dorpen. Tijdens deze vier uur durende experience krijg je voorlichting en ga je o.a. een stukje strand schoonmaken en een recycling centrum bezoeken. Daarna word je beloond met een heerlijke Balinese maaltijd.

Eat, Pray, Recycle: Village Eco Tour – €21 p.p.

Leer over duurzaamheid en DIY in Santa Cruz

Céline Jennison heeft in Santa Cruz de non-profit organisatie Plastic Tides opgezet. Céline zorgt er met activiteiten voor dat mensen bewuster met hun omgeving omgaan. Tijdens deze experience zul je alles te weten komen over zero waste living. Daarnaast ga je zelf aan de slag om een lippenbalsem en een zalfje te maken die je mee naar huis mag nemen.

Eco Lifestyle & DIY lipbalm workshop – €60 p.p.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *