Plan de voordeligste zomervakantie

Plan de voordeligste zomervakantie

voordeligste zomer

Het is zomer! Hoog tijd om op vakantie te gaan of een vakantie te boeken zodat je, buiten de aanstaande hittegolf, iets hebt om naar uit te kijken. Maar eerlijk, de zomer is niet het goedkoopste seizoen met  alle festivals, terrasjes en barbecues. Daarom heb ik een aantal tips op een rijtje gezet hoe jij de voordeligste vakantie boekt.

Timing is key

Omdat over het algemeen mensen vrij zijn in het weekend, worden er op dat moment ook de meeste vluchten en reizen geboekt. De prijzen worden hier zelfs op aangepast. Boek daarom op een doordeweekse dag om zo de voordeligste optie te bemachtigen. Dinsdagmiddag schijnt het perfecte moment te zijn om jouw vlucht te boeken.
Ook vliegen op een doordeweekse dag kan veel schelen op de totale kosten. De ideale dagen hiervoor zijn dinsdag en woensdag. Op zaterdag betaal je vaak de hoofdprijs én is het veel drukker op het vliegveld. Win-win dus! Maandagochtend en vrijdagavond zijn qua kosten ook niet aan te raden omdat er op dat moment veel zakenmensen het vliegtuig pakken

Boek op tijd voor de voordeligste reis

Zodra reizen online worden gezet, zijn deze vaak nog erg duur. De consumentenbond raadt aan om zo’n 3 á 4 maanden van tevoren te boeken. Daarnaast is het aan te raden om de kalender van je eigen woning ver van tevoren open te zetten zodat ons algoritme de prijzen hoog in kan zetten en de kans op boekingen daarmee hoog blijft.

Wees flexibel

Check eens of het vliegen van andere vliegvelden goedkoper is. Schiphol is natuurlijk de makkelijkste, maar niet de voordeligste optie. Vliegen vanaf Eindhoven of Düsseldorf kan flink wat geld en zelfs tijd schelen. Dit geldt natuurlijk ook voor de luchthavens op je bestemming.
Een overstap is nooit heel prettig, maar dit kan vaak ook veel schelen op de ticketprijs. Bang voor verveling? Google dan even “verveling overstappen vliegveld” en de tips worden je voorgeschoteld (inclusief de beste vliegvelden voor een lange overstap).

De meest interessante en voordeligste periodes

Vergeet voor het boeken van je vakantie niet onze jaarkalender te checken. Hierop staan alle interessante data waarbij er meer geld gevraagd kan worden voor je woning. De kleuren geven aan in hoeverre de prijzen fluctueren op basis van de door ons vastgestelde ‘basisprijs’. Hoe donkerder de kleur, hoe hoger de vraag naar jouw woning.

Verdien je reis terug

Met het verhuren van je woning kun je een deel of misschien wel je volledige reis terugverdienen! Zoals ik hierboven al schreef is het verstandig om je kalender al ver van tevoren open te zetten. Ken jij nog iemand die ook zijn of haar woning wilt verhuren en daarbij professionele ondersteuning kan gebruiken? Meld diegene aan via ons aanmeldingsformulier en verdien een leuk extraatje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *