Tijdelijke verhuur Airbnb en deeleconomie zijn de toekomst

Tijdelijke verhuur Airbnb en deeleconomie zijn de toekomst

De deeleconomie is al lang geen statisch begrip meer. Tijdelijk verhuur via Airbnb, je taxi bestellen via Uber of je eten bestellen via Thuisafgehaald; het wordt de consument steeds makkelijker gemaakt. Ook aan de kant van de aanbieder zien we een interessante ontwikkeling.

Airbnb en deeleconomie redders van de arbeidsmarkt

In een opiniestuk van de Volkskrant worden deeleconomiebedrijven zoals Airbnb en Uber genoemd als redders van de arbeidsmarkt. De deeleconomie wordt geroemd om haar innovatie, baankansen en de verbeterde consumentenpositie. Nederlandse consumenten maken langzamerhand ook kennis met de deeleconomie.

Iemand die werkt in de deeleconomie kan volgens het opiniestuk werken wanneer hij wil, voor zoveel opdrachtgevers als hij wil, zoveel uren als hij zelf nodig acht en vaak voor een hoger bedrag dan zijn ‘collega’ in vaste dienst. De keuze voor deze arbeidskansen is bijna voor iedereen mogelijk: heb je een rijbewijs, dan kun je rijden voor Uber. Heb je een woning? Verhuur je eigen woning tijdelijk via Airbnb.

Natuurlijk is er op het gebied van sociale rechten, als we kijken naar een deeleconomiewerker of ZZP’er, nog genoeg innovatie nodig. Door de enorme groei van de deeleconomie lijkt het logisch dat hiervoor op termijn een oplossing wordt gevonden.

Tijdelijke verhuur Airbnb

En zo bieden bedrijven als Airbnb een grote groep arbeidskrachten de kans om hun inkomen aan te vullen of zelfs volledig te leven van de deeleconomie. Het tijdelijk verhuren van je eigen woning in Amsterdam is een goed voorbeeld. Stel dat je je appartement in De Pijp zestig dagen per jaar tijdelijk verhuurt voor zo’n 100 euro per nacht (na aftrek van alle kosten), dan kun je je inkomen mooi aanvullen.

Dit extra inkomen kan je helpen om extra tijd te steken in je studie, reizen of gewoon omdat je op de ‘reguliere’ arbeidsmarkt al een tijdje niet meer aan de bak komt. Jazeker, de deeleconomie kan wel degelijk een verschil maken. En niet alleen meer voor de consument.

Wil je kijken wat jij kunt verdienen met het tijdelijke verhuren van je eigen woning in Amsterdam, kijk dan hier. Natuurlijk kun je ook contact met ons opnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *