Van 60 naar 30 dagen, dynamische blog

Van 60 naar 30 dagen, dynamische blog

Eerder dit jaar schreven wij al over de nieuwe regel die de Gemeente Amsterdam wil invoeren in 2019. Deze regel houdt in dat de maximale verhuurperiode in de particuliere verhuur teruggedraaid wordt van 60 naar 30 dagen per jaar. Met deze regel wil de Gemeente Amsterdam de drukte in de stad laten afnemen.

De laatste jaren is de verhuur vanuit particulieren enorm gestegen. Werden er in 2013 nog zo’n 4.500 woningen verhuurt, in 2017 liep dit al tegen de 22.000. De Gemeente Amsterdam is van mening dat de stad te vol raakt en wil daarom maatregelen treffen.

In deze dynamische blog houden wij jou op de hoogte van updates met betrekking tot de nieuwe regel.


16 september 2018

Je hebt nog 13 dagen om te reageren op het wijzigingsvoorstel van Gemeente Amsterdam.


23 juli 2018

Om deze regel in te kunnen voeren, is een aanpassing van de huisvestingsverordening nodig. Van 23 juli t/m 28 september kun je reageren op deze wijziging. Onder deze wijzigingen valt meer dan de 30 dagen regel, maar de overige regels zijn niet relevant voor particuliere verhuur. Alle Amsterdammers mogen een reactie geven op deze wijzigingen. Wil jij hier ook inspraak in hebben, bezoek dan deze pagina(https://www.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/meedenken/inspraak-hvv/) van Gemeente Amsterdam


10 januari 2018

Het Amsterdamse college van B en W verkort de termijn voor vakantieverhuur naar 30 dagen per 1 januari 2019. Hiermee willen zij de drukte in bepaalde delen van de stad doen afnemen en het minder aantrekkelijk maken om je woning als verdienmodel te gebruiken. Deze regel geldt niet voor Bed & Breakfasts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *