Zakenreizen, waar moet je op letten?

Zakenreizen, waar moet je op letten?

Zakenreizen

Je denkt in eerste instantie misschien dat Airbnb vooral gebruikt wordt voor privé tripjes. Niets is minder waar. Sinds 2014 is de zakelijke markt aan het aantrekken en zakenreizen krijgen een steeds groter aandeel in de particuliere verhuur. Airbnb is sinds 2017 extra aandacht gaan geven aan de business trips en dat begint zijn vruchten af te werpen. Ben jij zelf geïnteresseerd om deze doelgroep aan te trekken? Dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten.

Locatie

Natuurlijk is de locatie altijd een belangrijk punt, maar met zakenreizen in gedachten is deze misschien nog nét iets belangrijker. Deze gasten zijn in de stad om een bezoek te brengen aan de Nederlandse tak van hun bedrijf, een conferentie of beurs. Het komt er op neer dat de zakenreizigers niet een uur willen reizen naar de juiste locatie. Nu is dat in Amsterdam niet echt een probleem, maar in dit geval geldt; hoe centraler gelegen, hoe beter.

Voorzieningen

Waar ‘normale’ gasten op vakantie nog wel eens over heen kijken, zullen zakenreizigers kritischer op zijn. Ze zijn sneller geneigd een negatieve review achter te laten of een klacht in te dienen. Deze groep is gewend aan luxe in hotels. Ze weten immers niet beter dan dat alles helemaal in orde is bij aankomst. Een beetje extra moeite steken in het verblijf is daarom aan te raden. Verwen de gasten en benadruk dat het verblijf in een huiselijke omgeving juist erg prettig kan zijn.

Garanties die je moet hebben voor zakenreizigers zijn bijvoorbeeld gratis én betrouwbaar Wi-Fi, een koffiemachine en de mogelijkheid om thee te maken, de mogelijkheid om kleding te wassen én strijken en een plek waar ze goed kunnen werken. Denk bij deze werkplek aan zaken zoals een bureau en een goede stoel, een printer (en eventueel scanner) en genoeg stroompunten. Zorg er voor dat je verschillende wereldstekkers klaarlegt zodat ze altijd hun spullen kunnen opladen zonder gedoe.

Bepaal je prijs voor zakenreizen

Als je denkt aan zakenreizen, denk je misschien aan snoepreisjes en enorme budgetten. Helaas is dit niet (meer) het geval en zijn juist de zakenreizigers welke boeken via Airbnb op zoek naar een voordelige prijs. Probeer dus niet je prijs aan te passen naar deze doelgroep, maar laat deze gewoon meelopen met ons normale algoritme.

De basis

In de basis komt het bij zakenreizigers neer op een perfecte service en gemak. Een soepele sleuteloverdracht, snelle communicatie en een schoon huis. Wanneer wij dit van jou overnemen kunnen wij deze professionele service garanderen. Ook tijdens het verblijf blijven wij met de gasten in contact om zo op elk moment hulp te kunnen bieden. Als je let op al deze kleine dingetjes, zullen de 5-sterren reviews al snel binnenstromen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *