365 dagen per jaar Valentijn

365 dagen per jaar Valentijn

We hebben Valentijnsdag weer achter de rug. Ben je overladen met rode rozen, heb je zelf iemand verrast of vind je het één grote commerciële bedoeling? Amsterdam liep in ieder geval weer vol met verliefde, in elkaar verstrengelde stelletjes. Dagen zoals deze mogen dan commercieel zijn, ze trekken wel extra toeristen naar de stad. Het openstellen van jouw kalender is dus niet alleen erg belangrijker in de bekende vakantieperiodes, maar ook op de minder voor de hand liggende dagen zoals Valentijnsdag.

Hoe leuk Valentijn ook is, het is misschien nog wel leuker om je liefde te verrassen op een moment dat deze dit totaal niet verwacht. Om die reden heb ik de meest romantische getaways en experiences voor je opgezocht. Zo heb je direct een lijstje bij de hand, in binnen en buitenland, als je jouw geliefde wilt trakteren.

Een dagje op pad

Een beetje lichaamsbeweging, je liefde tegen je aan om je warm te houden, met een romantische stadswandeling door Amsterdam leer je de stad op een andere manier kennen. Je kunt deze tour in een groep boeken, maar ook voor twee personen. Zo zou je, zonder teveel mensen om je heen, eventueel op één knie kunnen gaan voor je geliefde. Om maar iets te noemen…

 

 

 

Wijn proeven, kaasjes op tafel; de perfecte borrel-experience. In deze informele, gezellige setting in Amsterdam Zuid leer jij de Nederlandse wijnen waarderen. Je hoofd is al in de wolken en nu breng je ook jouw smaakpapillen op hol met de wijn-spijs combinaties.

 

 

Muziek is de taal der liefde en daarom is een intiem concert een perfecte date, toch? In het centrum van Amsterdam geniet je in een Zuid-Amerikaans restaurantje van de romantische, acoustische klanken van de artiesten. Tapas en Zuid-Amerikaans finger food maakt deze experience helemaal af.

 

 

 

Een paar dagen weg

Man man, als je al niet verliefd was werd je het wel op dit huis. Deze pas gerenoveerde privé riad in Marrakesh, Marokko biedt de mogelijkheid om even volledig in elkaar op te gaan. Een zwembad op de patio, een open haard, een bloementuin en dat allemaal omhult in een romantisch en authentiek Marokkaans interieur. Stap in de taxi en je staat binnen no-time op het Jamaa el Fna plein. Nu je er toch bent kun je ook de Souks niet overslaan!

 

 

Me Tarzan, you Jane. Zo begon toch een van de bekendste liefdesverhalen ooit? Nou, ik kan je verzekeren, in deze boomhut in Florence, Italië kun je deze volledige film naspelen. Klein detail is er dat er geen vredelievende apenfamilie rondhangt, maar wie heeft die nodig als je elkaar hebt! In Florence speelde ook het dramatische liefdesverhaal van Shakespeare af; Romeo & Juliet. Speur de stad af naar het bekende balkonnetje, betast de borst van Juliet (ja echt) en krijg veel voorspoed in de liefde!

 

 

Ben je meer van de moderne vorm van romantiek zonder hartjes en krullen? Ga dan eens op bezoek bij deze Airbnb. Binnen 6 uur rijd je de stad binnen en nemen jullie je intrek in dit strak en modern ingerichte appartement in hartje Parijs. Flaneren langs de Seine, croissants eten bij de boulangerie, op zoek naar Quasimodo in de Notre-Dame, l’amour toujours!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *