Energie besparen met verhuren via Airbnb

Energie besparen met verhuren via Airbnb

Verhuren via Airbnb

Als verhuurder ben je vaak bezig om het je gasten zo comfortabel mogelijk te maken. Je kunt tenslotte goed aan gasten verdienen als je gaat verhuren via Airbnb. Van tevreden gasten krijg je goede reviews en van goede reviews krijg je meer gasten. Investeren in jouw Airbnb werpt dan ook zijn vruchten af. Nu is er een manier om nog meer uit het verhuren te halen. Heb je bijvoorbeeld wel eens stilgestaan hoe je energie kunt besparen per bezoek?

Verhuren via Airbnb

Afgelopen weken ben ik op vakantie geweest. Naast dat we voornamelijk gekampeerd hebben, kozen wij af en toe ook voor een Airbnb om terug te vallen op een beetje comfort. In een van deze Airbnb’s kwam ik op het onderwerp voor deze blog. De verhuurster was erg veel bezig met energie besparen. Zo was er een spijker geslagen in het knopje van de boiler zodat we alleen lauw warm water uit de kraan kregen en ze klopte om 23:00 uur aan om te vragen of we de terraslamp uit wilden doen, deze zou anders de hele nacht branden. Daarnaast heeft ze ons zo’n zes keer op het hart gedrukt ’s avonds de airco uit te doen en de ramen open zodat het zou afkoelen. Hallo muggen en slapen in +30°C graden!

Tips om energie te besparen

Hoewel wij haar nogal passief agressief vonden hierin, kun je ook je energie kosten omlaag brengen zónder je gasten hierbij te betrekken. Zij merken er weinig van en het verhuren via Airbnb wordt voor jou nog meer rendabel. Hieronder vind je enige tips om je energierekening omlaag te brengen. Deze tips kun je natuurlijk ook toepassen op wanneer je zelf in je woning bent.

  1. Wassen

Zo’n 90% van de energie om kleding te wassen gaat zitten in het verwarmen van het water. Zodra je switcht van 60°C naar 40°C was, gebruik je minder energie én zie je dit terug op je elektriciteitsrekening.

Om dit op een goede manier te communiceren naar je gasten, maak je een beknopte handleiding welke stappen ze moeten doorlopen om de wasmachine aan de praat te krijgen. Hierbij schrijf je dat het aantal graden op 40 gezet dient te worden. Zo blijf je vriendelijk, dwing je niets af en stuur je jouw gasten in de goede richting.

Daarnaast is het belangrijk om pas te wassen als je een volle machine hebt en je kleding op te hangen in plaats van de droger te gebruiken. Wil je toch de droger gebruiken, maak dan vaak het rooster schoon waar het stof opgeslagen wordt. Zo blijft jouw droger zo efficiënt mogelijk werken.

  1. Airco

Een aantal jaar geleden had ik nooit gedacht dit ooit te gaan schrijven, maar een airco is bijna een noodzaak als alle zomers worden zoals die van 2018. Dit kan een nuttige tip zijn omdat nog niet veel huizen een airco bezitten.

Als je op pad gaat om een airco aan te schaffen, let dan op dat hij exact geschikt is voor de ruimte die je wilt koelen. Een airco aanschaffen voor een te grote ruimte zorgt er dan wel voor dat jouw ruimte snel afkoelt, ook slaat hij snel weer af. Door het constant afslaan en opnieuw opstarten verbruik je veel meer energie dan een airco welke zachtjes op de achtergrond staat te brommen.

  1. Stekkers

Opladers, koffiemachines, Playstations, ventilatoren; alles blijft energie gebruiken als je de stekker in het stopcontact laat zitten. Zorg dat, voordat je gaat je woning gaat verhuren via Airbnb, zoveel mogelijk stekkers uit het stopcontact gehaald zijn. Mensen laten vaak iets achter zoals ze het gevonden hebben, dus grote kans dat je je apparaten ontkoppelt terugvindt bij thuiskomst.

Hiernaast heb je ook nog een aantal andere zaken waarmee je energie kunt besparen. Laat bijvoorbeeld de vaatwasser pas draaien als hij helemaal vol zit. Pas hierbij dezelfde tactiek toe richting je gasten als bij de wasmachine en schrijf erbij dat ze hem kunnen aanzetten zodra hij vol is.
Ook is een volle vriezer beter dan een bijna lege vriezer. Zodra de deur opengaat verliest jouw vriezer namelijk veel meer gekoelde lucht dan wanneer er verpakkingen inliggen die deze vrieskou vasthouden. Heb je meteen een goed excuus om ijsjes in te slaan voor je gasten én jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *