Warm welkom

Warm welkom

Welkom

Wie houdt er niet van een persoonlijk tintje op reis. Of nog beter, een warm welkom met cadeautjes! Nu hoef je echt geen achtergrond check te doen en te gaan shoppen voor je gasten, maar een klein gebaar kan er voor zorgen dat je gasten jouw Airbnb net iets meer gaan waarderen. Denk bijvoorbeeld aan een uitgebreide welkomstbrief of een kleinigheidje gemaakt in Amsterdam. Zet een stapje extra en geef jouw gasten het ultieme warme welkom met het verhuren via Airbnb.

Welkomstbrief

Met een welkomstbrief kun je je gasten laten zien dat jij moeite steekt in het verhuren via Airbnb. Een welkomstbrief bestaat normaal gesproken tussen de een en de drie pagina’s waarin je informatie zet over het huis zelf, maar ook over de buurt en waar je de meest verstopte pareltjes kunt vinden. Heb je bijvoorbeeld een fijne Italiaan in de buurt of weet jij de weg naar een geheime binnentuin waar je gasten kunnen ontsnappen van de drukte? Zet dit soort zaken in je welkomstbrief! Niets is fijner dan in een nieuwe omgeving komen en een beetje op weg geholpen worden.

Niet geheel onbelangrijk is dat je in deze brief ook de huisregels kunt vermelden, zonder dat het vervelend overkomt op jouw gasten. Win-win!

Verzenden of neerleggen

Je kunt er voor kiezen om de brief voorafgaand aan het bezoek naar jouw gasten te sturen. Hiermee laat je zien dat je met de gasten bezig bent en krijgen zij nog meer zin in de vakantie. Ook kun je de brief neerleggen in huis zodat hij gevonden wordt zodra ze binnenkomen in jouw woning. Of natuurlijk allebei. Wat je ook doet, de gasten zullen het erg kunnen waarderen dat je tijd steekt in hun bezoek

Welkom checklist

Hierbij een paar punten om te vermelden in jouw welkomstbrief.

 • Jouw exacte adres en de beste route hier naartoe per tram, bus, fiets en auto
 • Tegenwoordig niet weg te denken: de Wi-Fi code
 • Handleidingen voor bijvoorbeeld de oven of wasmachine
 • Natuurlijk de huisregels
 • Check-out informatie
 • Jouw (of onze) contactgegevens

Welkomstpakket

Een erg simple manier om jouw gasten helemaal in te pakken, is een welkomstpakket(je). Gewoon wat leuke, niet te dure, producten uit de regio. Denk hierbij in verschillende categorieën.

Seizoen
In welk seizoen komen jouw gasten aan? Tulpen, kerstmutsen, paaseitjes, you name it!

Praktisch
Die kleine verpakkingen shampoo en douchegel die je meenam vanuit een hotelbezoek komen nu van pas. Zet deze setjes neer in de badkamer en je bespaart kosten uit door deze zelf aan te schaffen. Vergeet vooral de douchemuts en naaisetjes niet. Niet iedere gast gebruikt deze kleine verpakkingen, dus op termijn ben je én een goede host én weinig geld kwijt.

Eten
Toeristen in Nederland zijn gek op onze kaas. Leg een briefje neer dat er een heerlijk stuk kaas in de koelkast op ze ligt te wachten. Stroopwafels of drop doen het ook goed. Al valt die laatste niet bij iedereen in de smaak…

Verder kun je nog aan een aantal andere zaken denken als je het je gasten nog meer naar de zin wilt maken. Denk hierbij aan:

 • Een universele oplader voor telefoon, tablet of laptop
 • Een wereldstekker
 • Een lekkere deken voor op de bank voor als het weer tegenvalt in die periode
 • Een kaart van de stad
 • GVB informatie in verschillende talen

Niet iedereen heeft het budget om veel te doen, maar een kleinigheidje doet al zo veel. Gasten zullen zich erg gewaardeerd voelen als ze merken dat jij net dat stapje extra hebt gezet om hun verblijf nog aangenamer te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *