Scandinavische kerst

Scandinavische kerst

Scandinavische kerst

Deck the halls with boughs of holly, Fa la la la la. De kerststemming zit er bij iedereen al goed in en we komen weer met zijn allen bij elkaar om deze mooiste tijd van het jaar te vieren. Veel cadeaus met familie, vrienden of samen met jouw liefde. Niets is leuker dan deze tijd sámen door te brengen. Nog leuker wordt het als je kerst viert op een geweldige plek. Ik ben op onderzoek uitgegaan en heb een aantal ontzettend kerstige Airbnb locaties gevonden.

Rendier Lodge in Jukkasjärvi, Zweden

In dit super schattige houten huisje in het Zweedse bos word je omringd door rendieren en sneeuw. Er staan meerdere huisjes op dit terrein waardoor het ideaal is om met meer mensen heen te gaan. Je kunt na een dagje langlaufen gebruik maken van de gemeenschappelijke houtgestookte sauna. Iedere morgen om 10 uur worden de rendieren gevoerd en daarnaast is er een ontbijt- en dinerservice. Je hebt de mogelijkheid om, net als de kerstman, een sledetour te maken met rendieren. Meer kerst dan dit gaat het niet worden!

Hobbit Cabin in Hol, Buskerud, Noorwegen

Ga voor een ultieme unieke ervaring in Noorwegen in dit Hobbit huisje. Met vier personen kruip je hier letterlijk weg in een volledig houten huisje in de sneeuw. Omdat dit huis aan de voet licht van een Natonaal Park is deze plek ideaal voor wandelingen en wintersport activiteiten. Steek de houtkachel aan en haal de cadeautjes maar tevoorschijn!

Cottage vlakbij Santa Claus Village in Rovaniemi, Finland

Ja dat lees je goed, nog nooit ben je zo dicht bij de kerstman geweest als nu ;). Deze plek schijnt een van de beste plekken te zijn om het Noorderlicht te aanschouwen en met een beetje geluk duikt er ook nog een rendier op. Waarschijnlijk luisterend naar de naam Rudolf. Met drie slaapkamers en natuurlijk een Finse sauna hoef je niet veel meer te doen om in de kerststemming te komen.

 

Lake Cabin in Luleå, Zweden

In de zomer heb je uitzicht over het meer, maar in de winter kijk je uit over een met sneeuw bedekt dichtgevroren meer. Tussen het huis en het meer zit één meter en je loopt dus zo het meer op. Je kunt in de buurt skiën, langlaufen en met een beetje geluk zit je eerste rang om het Noorderlicht te bekijken. Een droomplek dus om te genieten van kerst met jouw geliefden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *