Wil jij je woning tijdelijk verhuren? Zeker doen! Tijdelijke verhuur van woningen in Amsterdam is big business en ook de gemeente is positief. Amsterdam is namelijk een voorloper op het gebied van het legaliseren van Airbnb. Daarmee sluiten ze zich aan bij de grote groep bewoners die geloven in tijdelijke verhuur van je woning in Amsterdam.

In alleen Amsterdam worden al ruim 7.000 woningen verhuurt met een prijs die oploopt tot zo’n €200 per nacht. Word je langzaam al overtuigd om te appartement of huis te verhuren?

Waarom bnbmanager voor tijdelijk verhuur?

tevreden gasten airbnb

Operational excellence

Professionele backoffice (24/7) – altijd gegarandeerd reactie binnen het uur;

✓ Laagste operationele kosten door schaalvoordeel;

✓ Linnen goed van Egyptisch katoen, industrieel gewassen voor het hoogste  afwerkingsniveau;

✓ Real-time inzicht in financiële rapporten, forecast en meer;

Technische dienst voor onderhouds- en herstelwerkzaamheden;

Advies over het optimaal inrichten.

succesvolle boekingen voor airbnb

Dynamic pricing and yield management

Yield management experts die uw nachtprijzen vaststellen en dagelijks nalopen;

Zelf ontwikkelt prijs algoritme waarmee we prijzen laat fluctueren op grond van externe factoren en gaps van minder dan 7 nachten aantoonbaar tot een minimum beperken;

Mark-ups waarmee u altijd hetzelfde verdient, ongeacht via welk advertentiekanaal gasten boeken;

Advertentiedistributie (foto’s, teksten, voorzieningen) naar alle advertentiekanalen die ertoe doen;

Boekingsmodule waarmee terugkerende gasten rechtstreeks, dus commissievrij, kunnen boeken.

woning beheren airbnb

Optimale guest expierence

Persoonlijke check-in/out aan frontdesk;

Taxi service van- en naar het vliegveld;

Tablets met overzicht upsell voor alle gasten waarmee we uw rendement vergroten;

Altijd bereikbaar.

Gasten beoordeelde onze shortstay appartementen in 2016 gemiddeld met een review score van 8,6 stemmen van de 10. Onze gemiddelde nachtprijs was gemiddeld 419EUR met een gemiddelde bezettingraad van 84%.

Geïnteresseerd in een vrijblijvende forecast 2017, spreken met een van onze klanten of een quote voor een gegarandeerd rendement? Neem dan vrijblijvend contact op met onze sales afdeling +31(0)202106100 of salesteam@bnbmanager.nl

Bied jouw gasten de total experience aan

Het is op reis toch veel leuker om in contact te staan met de locals dan alle toeristische plekje af te struinen en andere toeristen te ontmoeten? Als verhuurder via Airbnb zorg je voor een extra leuke ervaring voor jouw gasten. Natuurlijk wil iedere toerist naar het Anne Frank Huis, een tochtje met een rondvaartboot maken en het monument op de Dam bekijken. Maar hoe leuk is het om te zien hoe de échte Amsterdammer leeft? Jij dus! De tijdelijke verhuur van je woning in Amsterdam zorgt bij toeristen voor een totaal andere ervaring dan dat ze zouden verblijven in een hotel of hostel. Ze hebben alle ruimte, privacy, kunnen zelf koken en zien vaak de schoonheid van de minder drukke wijken in de stad. Daarnaast zijn voor jou de extra verdiensten mooi meegenomen.

Je mag maximaal 60 nachten per jaar jouw woning tijdelijk verhuren in Amsterdam onder de noemer vakantieverhuur. Je mag hierbij maximaal vier gasten ontvangen. Wil je meer dan 60 nachten per jaar je woning verhuren? Dan zou je een Bed & Breakfast vergunning kunnen aanvragen. Je verhuurt hierbij een deel van jouw woning, zoals een logeerkamer, die je zelf nauwelijks gebruikt. Het is in ieder geval van groot belang dat de verhuurde woning ook jouw daadwerkelijke hoofdverblijfplaats is. De gemeente Amsterdam wil hiermee zorgen voor een betere controle in de stad wat illegale hotels betreft.

Verzekeringen

Natuurlijk krijg je mensen over de vloer en is er een kleine kans dat er iets stuk gaat in je woning. Als verhuurder via Airbnb ben je altijd verzekerd tot maximaal één miljoen dollar. Misschien geeft dit je al wat meer rust wat betreft verzekeringen. Het is wel aan te raden om dure eigendommen op te bergen zoals laptops en dure sieraden. Just in case!
Andersom kan een gast zich ook bezeren in jouw woning. Airbnb heeft een Host Protection Insurance waarmee je beschermt wordt tot één miljoen dollar tegen aansprakelijkheidsvorderingen. Ook deze verzekering geldt automatisch voor iedere Airbnb verhuurder.

Tijdelijke verhuur van je woning in Amsterdam? Vijf tips!
Vakantie willen we het liefst het hele jaar door en wat voelt er beter dan geld verdienen terwijl je op het strand in Thailand ligt? De deeleconomie is zo slecht nog niet. Met deze vijf tips kun je met een gerust hart op vakantie gaan, als je je appartement of huis deze zomer tijdelijk verhuurt aan toeristen:

 • Bereken de verhuurwaarde van je woning in Amsterdam op onzewebsite. Zo weet je ongeveer hoeveel geld je in die twee weken vakantie kunt verdienen met het verhuren van jouw appartement of huis in Amsterdam.
 • Ga je een maand op reis en wil je je woning in Amsterdam tijdelijk verhuren? Geen probleem. Je kunt je woning maximaal 60 dagen verhuren aan maximaal vier personen tegelijk. Anders heb je een shortstay vergunning of Bed & Breakfast nodig.
 • Wil je met het verhuren van jouw huis je opbrengsten gemiddeld 30% hoger hebben? Probeer je woning aan drie à vier mensen te verhuren in plaats van twee. Denk aan een aerobed of een slaapbank.
 • Bekijk de FAQop onze website en deze blog over voorwaarden voor het tijdelijk verhuren van je woning in Amsterdam. Zo kom je niet voor verassingen te staan.
 • Een professionele advertentie en goed contact met de gasten zijn buitengewoon belangrijk. Zo haal je een goede review binnen en is de kans groot dat je je woning snel weer verhuurt tegen een goede prijs. Met goede reviews zorg je er weer voor dat potentiële nieuwe huurders sneller voor jouw woning zullen kiezen. Zeg eerlijk, je gaat zelf ook eerder voor een locatie waar de reviews goed van zijn! Zie ook onzeblog over Airbnb reviews.

5 Tips om je woning tijdelijk te verhuren

Wil je deze zomer je woning tijdelijk verhuren in Amsterdam? Grijp dan je kans. Airbnb is booming in Amsterdam en ook de gemeente is positief. Amsterdam is namelijk een voorloper op het gebied van het legaliseren van Airbnb. Daarmee sluiten ze zich aan bij de grote groep bewoners die geloven in tijdelijke verhuur.

Deze zomer je woning tijdelijk verhuren in Amsterdam? Vijf tips!

De vakantie komt eraan, en wat is er beter dan geld verdienen terwijl je op het strand in Thailand ligt. De deeleconomie is zo slecht nog niet. Met deze vijf tips kun je met een gerust hart op vakantie gaan, als je je appartement deze zomer verhuurt aan toeristen:

 • Bereken de verhuurwaarde van je woning in Amsterdam op onze website. Zo weet je ongeveer hoeveel geld je in die twee weken vakantie kunt verdienen.
 • Ga je een maand op reis en wil je je woning tijdelijk verhuren? Geen probleem. Je kunt je woning maximaal 60 dagen verhuren aan maximaal vier personen tegelijk. Anders heb je een shortstay vergunning of Bed&Breakfast nodig.
 • Wil je je opbrengsten gemiddeld 30% hoger hebben? Probeer je woning aan 3 à 4 mensen te verhuren in plaats van twee. Denk aan een aerobed of een slaapbank.
 • Bekijk de FAQ op onze website en deze blog over voorwaarden voor het tijdelijk verhuren van je woning in Amsterdam. Zo kom je niet voor verassingen te staan.
 • Een professionele advertentie en goed contact met de gasten zijn buitengewoon belangrijk. Zo haal je een goede review binnen en is de kans groot dat je je woning snel weer verhuurt tegen een goede prijs. Zie ook onze blog over Airbnb reviews.

Airbnb legaal?

Je eigen appartement verhuren aan toeristen in Amsterdam: makkelijk geld verdienen, maar is het legaal? Dat is de vraag die bij veel Airbnb verhuurders leeft. Wie in Amsterdam zijn woning tijdelijk wil verhuren, hoeft zich geen zorgen te maken. Eind 2014 gaf Amsterdam particuliere vakantieverhuur een officiële status.

Tijdelijke verhuur Amsterdam

Onder bepaalde voorwaarden kun je in Amsterdam je woning tijdelijk verhuren. Legaal! De gemeente loopt voorop als het gaat om het legaal maken van Airbnb. Daarom krijgen bewoners de ruimte voor het tijdelijk verhuren van hun eigen woonruimte. Dit gebeurt dan ook massaal. Inmiddels worden er ruim 10.000 woningen en kamers in Amsterdam aangeboden op Airbnb. Dat is twee derde van het totale Airbnb aanbod in Nederland! Deze vakantie zelf geld verdienen met het tijdelijk verhuren van je woning? Lees deze blog met tips dan eens door.

Amsterdam profileert zich zo nadrukkelijk als gastvrije stad.

6 Airbnb Amsterdam regels

Er zijn natuurlijk wel een aantal regels gebonden aan tijdelijk verhuur in Amsterdam, hieronder de belangrijkste:

 • Uitsluitend verhuur door hoofdbewoner is toegestaan.
 • Heb je een huurwoning? Loop het huurcontract na en vraag de eigenaar of tijdelijke verhuur is toegestaan.
 • Je mag je woning aan maximaal 4 personen tegelijk verhuren.
 • Zorg voor een brandveilige woning.
 • Je mag je woning maximaal 60 dagen per jaar verhuren.  Als je een short-stay vergunning hebt of een bed and breakfast (B&B), mag je je woning wel voor langere tijd verhuren.
 • Heb je je woning tijdelijk verhuurt? Dan dien je ook toeristenbelasting af te dragen. Dit gaat om 5,5 % van je inkomsten.

Airbnb hulp?

tijdelijke verhuur AmsterdamHeb je geen zin in alle rompslomp die komt kijken bij het tijdelijk verhuren van jouw appartement of huis in Amsterdam? Schakel ons dan in. Wij van bnbmanager geven je advies en uitleg over het tijdelijk verhuren van je woning, zorgen voor een professionele advertentie en onderhouden het klantencontact. Benieuwd wat wij verder voor je kunnen betekenen? Neem eens contact met ons op.