Tijdelijke verhuur Amsterdam groeit hard

Tijdelijke verhuur Amsterdam groeit hard

Het aanbod van Airbnb-woonruimte in Amsterdam groeit hard. De nieuwssite Z24 publiceerde deze kaart waarop de enorme groei sinds eind 2008 in beeld is gebracht. Steeds meer Amsterdammers geloven in de tijdelijke verhuur van hun eigen woonruimte.

Airbnb in Amsterdam

Sinds eind 2008 is Airbnb actief in Amsterdam. Het begon met een aantal woningen in de Weesperbuurt, het centrum en West. Nu, zeven jaar later, doet de hele stad mee. Op dit moment worden er 11.406 woningen aangeboden in Amsterdam. Dit is bijna de helft van het totale Airbnb aanbod in Nederland. De gemeente speelt in op de explosieve groei en heeft er vorig jaar voor gezorgd dat tijdelijke verhuur, onder bepaalde voorwaarden, legaal is.

Wij schreven al eerder over de regels voor tijdelijke verhuur in Amsterdam.

Terug naar 2008, het jaar dat voorzichtig de eerste Amsterdamse kamers worden verhuurd via Airbnb. Het is een schot in de roos. De hoofdstad is zeer geliefd bij toeristen en met name citytrips lijken zich uitstekend te lenen voor een Airbnb verblijf. Het Amerikaanse bedrijf ziet deze ontwikkeling en komt in 2011 met een Nederlandstalige website. Vier jaar later is Airbnb een beursgenoteerd bedrijf. De waarde van het bedrijf? Die wordt geschat op ruim 25 miljard euro. Dat is nu al meer dan de waarde van hotelgigant Marriot!

Tijdelijke verhuur Amsterdam

Airbnb is wereldwijd actief in maar liefst 34.000 steden en 190 landen. Een authentieke reiservaring is door de website voor iedereen binnen handbereik. Voor woningbezitters is de tijdelijke verhuur van eigen woonruimte een mogelijkheid om wat extra bij te verdienen tijdens een dure vakantie. De deeleconomie heeft de toekomst!

In Amsterdam is voornamelijk in de stadsdelen West, Centrum en Zuid het aanbod van Airbnb-woningen groot. Wil je zelf je appartement tijdelijk verhuren in Amsterdam? Kijk dan naar deze tijdelijke verhuur tips of neem contact met ons op.

BRON: Z24

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *