Vaderdag

Vaderdag

vaderdag

Schreef ik een maand geleden nog over Moederdag en alle leuke plekjes die je samen met je moeder kunt bezoeken, is het volgend weekend alweer Vaderdag. Naar mijn idee is dit toch vaak een dag die als minder belangrijk wordt ervaren. Misschien komt dit omdat in de traditionele rolverdeling van heel lang geleden de moeder de verzorgende was. De vader was veel van huis om brood op de plank te brengen. En hoewel we zonder deze persoon dus weinig te eten zouden hebben, lijkt de band met de moeder toch anders te zijn.

Vaders zijn stoer, beschermend en de term ´in de watten leggen´ komt minder snel naar boven. Het wordt tijd om daar voor eens en voor altijd mee af te rekenen en daarom heb ik niet de stoerste en meest mannelijke Airbnb´s uitgezocht, maar leuke experiences met een andere insteek. Door samen met je vader iets te ondernemen groei je meer naar elkaar toe en zul je zien dat deze man-figuur totaal niet onderdoet voor jouw moeder.

Experiences tijdens Vaderdag

Denk je aan vaders dan denk je aan vissen, golfen, tennissen, voetbal en waarschijnlijk aan nog veel meer van dit soort dingen. Één ding hebben deze zaken gemeen; ze zijn allemaal actief en staan ver af van wellness en beautybehandelingen. Ik ben dus op zoek gegaan naar experiences die net een beetje afwijken van de standaard. Verrassingen blijven tenslotte leuk, hoe oud je ook bent.

The Rooftop Jazz Club

Bij hotspot Zoku neemt host Dean je mee met naar de mooiste Jazz klanken. Vanaf het dakterras heb je prachtig uitzicht over de stad én kun je een beetje influencen samen met paps; Zoku heeft namelijk een van de meest gefotografeerde entrees. Een kas vól met groen.

 

 

Kunst Wandeling

Julia noemt zichzelf een “internationaal exposerende trans-media kunstenaar, schrijver en regisseur’’ en met zo’n titel moet je wel veel van kunst afweten. De kunstroute start in de Jordaan met een drankje en voert je dan langs tentoonstellingen, kunstruimtes en galerijen.

 

 

Zeilen over het IJmeer bij Amsterdam

Eigenaren van de 32 voet (bijna 10 meter) lange zeilboot Tim en Lotte nemen je met alle liefde mee het IJsselmeer op. Opgegroeid op het water en een wedstrijd zeiler, meer kun je je niet wensen om je samen met paps op het water te begeven.

 

 

 

 

WSL: Suppen in Amsterdam

Suppen ziet er misschien heel ontspannen uit, maar de laatste keer dat ik ben geweest kon ik twee dagen mijn armen niet gebruiken. Hoewel dit meer lag aan mijn techniek blijft het een echte workout. Ilja is super enthousiast en neemt je graag mee het Nieuwe Meer op om de wereld vanaf het water te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *