Woning verhuren in Amsterdam met huisdieren

Woning verhuren in Amsterdam met huisdieren

Woning verhuren in Amsterdam huisdieren

Tijdens mijn afgelopen zomervakantie werd ik al geïnspireerd om vorig blog te schrijven over energie besparen als je denkt aan je woning verhuren in Amsterdam. Nu is mij tijdens het verblijf in een andere Airbnb nog iets opgevallen. Zo kwamen wij bij ons Airbnb aan en daar bleek naast de eigenaresse, ook een grote hond en drie katten te wonen. Dit was niet te vinden in de omschrijving van de Airbnb zelf. Nu vonden wij dit persoonlijk geen probleem, maar wat nou als dat wél een probleem is. Misschien ben je wel allergisch of heb je helemaal niets met huisdieren.

Communiceer duidelijk

Wij verbleven in een kamer in een woning waar de eigenaresse gewoon thuis was. De zorg voor de dieren kwam dus ook niet op onze schouders terecht, maar de dieren waren wel aanwezig. Vooral de hond vond ons wel gezellig en lag het liefst bij ons op bed.

Laat altijd aan jouw gasten weten of er normaal gesproken huisdieren wonen in het huis welke zij potentieel willen gaan boeken. Een allergische reactie kan zeer ernstig worden en dat wil je voor niemand. Zelfs na intensief schoonmaken en wanneer het dier niet meer in huis is, blijven er huidschilders en haren achter. De kleinste trigger is al genoeg om een allergische reactie te krijgen.

Woning verhuren in Amsterdam is automatisch een logeerplek regelen voor je huisdier?

Daarnaast laat je jouw gasten ook weten of de dieren tijdens de verhuur nog in het huis zullen zijn. Onthoud dat wanneer je de dieren in het huis laat wanneer je de woning verhuurt, dit mensen kan afschrikken. Als je een kamer verhuurt in je woning en zelf thuis bent, is het vaak al geen probleem zolang je het maar communiceert. Is dit niet het geval, dan doe je er waarschijnlijk goed aan om jouw huisdier ergens anders onder te brengen als je denkt aan je woning verhuren in Amsterdam. Je zou dit eventueel ook kunnen meenemen in de huurprijs van je woning.

Verschillende dieren, verschillende wensen

Voor een hond of kat is er al vaak te veel zorg nodig om aan je huurders over te laten. Heb je vissen, baardagamen of een hamster? Laat dan op z’n minst jouw gasten weten dat deze dieren aanwezig zijn tijdens het verblijf. Als het voeren van deze dieren niet veel moeite kost zoals bijvoorbeeld bij vissen, dan kun je je gasten vragen om je hiermee te helpen.

Ga bij jezelf te rade of het echt verstandig is om bepaalde zorg over te laten aan je gasten en regel bij enige twijfel een tijdelijk onderkomen voor jouw droppie, snuitje of boeffie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *