Oud & nieuw terugblik op 2018

Oud & nieuw terugblik op 2018

2018 is alweer bijna voorbij en wat een jaar was het! Heb je zelf mooie reizen gemaakt of heb je er voor gezorgd dat gasten de beste tijd van hun leven hadden in jouw woning? Allebei is helemaal mooi! Je woning verhuren terwijl jij jouw droomreis maakt, kan er voor zorgen dat jij die vakantie in de tussentijd terugverdiend. Daarnaast is je woning openzetten voor verhuur tijdens piekmomenten zeer aantrekkelijk. Niet alleen heb je een grote kans dat jouw huis verhuurt wordt, maar je krijgt hier ook nog eens een hogere prijs voor per nacht. Dit geldt dus ook voor de periode rond oud & nieuw.
Aan het eind van het jaar heb je veel tradities. Champagne, oliebollen, nieuwjaarsresoluties en natuurlijk lijstjes. Wat is er afgelopen jaar allemaal voorbij gekomen? Hieronder vind je een terugblik op een aantal blogberichten van afgelopen jaar.

Vakantieverhuur checklist

Op 10 juni konden wij al spreken van een prachtige zomer. Het kwik steeg dag na dag tot een hoogtepunt en de stad werd overspoelt met toeristen. De zomermaanden zijn bij uitstek geschikt om jouw huis in Amsterdam te verhuren. Ga je zelf bijvoorbeeld een paar weken op vakantie? Zet je kalender dan ver van tevoren open zodat de boekingen al kunnen binnenstromen. Zoals je weet zorgen wij voor de gasten zodat je zelf geen omkijken hebt naar de verhuur. Zo verdien je jouw vakantie terug terwijl je zelf op het strand ligt. De blog van die dag ging over de puntjes op de ‘i’ zetten in de woning die jij verhuurt. Hoe beter jij de basis op orde hebt, hoe meer kans je hebt dat gasten eerder voor jouw woning kiezen dan voor die van de buurman.

Woning verhuren & onderhouden

Die week daarop kon je in de blog lezen hoe je jouw woning het beste kunt onderhouden. Als verhuurder heb je de neiging om te zorgen voor je persoonlijke eigendommen, maar de veiligheid van jouw gasten is minstens zo belangrijk. Wij kunnen de schoonmaak, boekingen en nog veel meer voor je regelen, maar je blijft zelf verantwoordelijk voor jouw woning. Voordat je jouw woning gaat verhuren is het dan ook praktisch om goed bewust te worden wat er van jou wordt verwacht als huiseigenaar.

Reviews

Ook schreef ik dit jaar een blog hoe je het beste om kunt gaan met een slechte ervaring. Het schrijven van een minder positieve review is enorm belangrijk. Op deze manier waarschuw je verhuurders in de toekomst voor eventuele problemen. Veel verhuurders vinden dit echter lastig. Ze zijn bang voor reputatieverlies, revanche of voelen zich gewoon niet comfortabel bij het idee om negatieve reviews te schrijven over de huurders. In deze blog leer je meer over hoe je hier mee om kunt gaan.

Nieuwe regel vakantieverhuur 60 naar 30

Deze blog betreft een onderwerp met de meeste impact op particuliere verhuur; de 60 naar 30 dagen regel. In de blog van 16 september vind je enkele updates betreft deze nieuwe regel.
Deze nieuwe regel houdt in dat de maximale verhuurperiode in de particuliere verhuur teruggedraaid wordt van 60 naar 30 dagen per jaar. Met deze regel wil de Gemeente Amsterdam de drukte in de stad laten afnemen. Omdat de maximale dagen worden gehalveerd, wordt het nog belangrijker om jouw kalender goed open te zetten. Zo haal je het maximale uit de 30 dagen.

Start je eigen Bed & Breakfast na oud & nieuw

Inhakend op de nieuwe regel schreef ik op 30 september een blog over het starten van een Bed & Breakfast. Bij een B&B geldt de nieuwe regel namelijk niet. Er komt in eerste instantie meer werk bij kijken. Voor het opstarten van een Bed & Breakfast heb je o.a. een vergunning nodig. Daarnaast moet je nog aan een aantal regels voldoen in verband met veiligheid van je gasten. Mocht jij graag met je gasten bezig zijn en hier het liefst meer mee doen, is het een goed idee om na oud & nieuw eens na te denken over een Bed & Breakfast.

Dat was het weer voor dit jaar. Geniet van de kerstdagen en voor je het weet is oud & nieuw bijna daar. Ik wens jullie een geweldige jaarwisseling en al het goede voor 2019!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *